Csúri Méz – Jászszentlászló

mézespuszedli és méhviasz gyertyák

mézfajták: akác, vegyes, hárs, repce, napraforgó, selyemfű, levendulás akác, dió- mogyorós akác, bodzás akác

Tovább olvasom…

Kiss Gáborné – Jászszentlászló

A Kiss házaspár Jászszentlászlón több mint húsz éve foglalkozik állattenyésztéssel, ám Kiss Gáborné Gyöngyi csak főállása elvesztése után kezdett tejfeldolgozásba. A könyvekből származó tudást és recepteket maga formálta a gyakorlatban, kísérletezett, hallgatott vásárlói visszajelzéseire, így alakult ki saját receptúrája.

Tovább olvasom…

Szebelédi Gyuláné – Jászszentlászló

Házias jellegű savanyúságok készítése

„Jászszentlászlói savanyúság”- névhasználat engedélyezve

Tovább olvasom…

Nagy és Fiai Szőlőskertek – Móricgát

A Nagy és Fiai Szőlőskertek Móricgát-Jászszentlászlón családi gazdaságként termesztik a  szőlőt és készítenek belőle kiváló minőségű  bort. A hagyományos Magyar borkészítés mellett Magyarországon egyedülállóan alkalmazzák a világ legősibb borászati eljárását.

Tovább olvasom…

Csontos Gábor – Móricgát

A BARBARIE KACSA KFT-t családi vállalkozásként hoztuk létre 2009-ben. Ekkor már 20 éves tapasztalattal rendelkeztünk őstermelőként a kacsa, illetve liba tenyésztés, hízlalás területén. Ez a szakértelem ösztönzött minket arra, hogy a fejlődés útjára lépjünk, és 2011-ben megépítettük a saját baromfi vágóhidunkat (HU1045EK).!

Tovább olvasom…

Váradi Pince –  Kiskunmajsa

A Váradi Pince több generáció óta foglalkozik szőlészettel, borászattal.  Céljuk a hagyományok megőrzése és a modern technológia ötvözése, melyet a hagyományos borok és fajták készítésekor a legmodernebb háttértechnológiával állítanak elő.

Tovább olvasom…

Pelikán László –  Kiskunmajsa

Pellikán László 2006-ban telepítette az első szőlőtőkéket, melyhez az inspirációt a bor szeretete adta. Azóta 2 hektáron termeszti a mennyi nedűhöz való szőlőt és készíti  kiváló kézműves borait.

Tovább olvasom…

Dósai Pince – Kiskunmajsa

A Dósai Pince, családi vállalkozást 1995-ben hozták létre teljesen saját erőből, saját munkával és a családi hagyományok alapján.A tevékenységet a családban Dósay Mihály, majd Imre édesapja, Dósai Imre alapozta meg.

Tovább olvasom…

Juhász Ági – Kiskunmajsa

Gazdaságukban 9 éve foglalkoznak méhészkedéssel, jelenleg 70 méhcsaláddal. Kiváló minőségű akác és selyemfű mézet gyűjtenek itt a méheink, mindemellett különlegességünk a galagonyaméz, amely megkapta a Kiskunsági Nemzeti park termék védjegyet.

Tovább olvasom…

Paragi Dávid – Kiskunmajsa

6 éve kezdtem el a méhészkedést Édesapámmal együtt. Sokat gondolkoztunk, hogy belemerjünk-e vágni, hiszen a családban senki nem foglalkozott korábban méhekkel. Szerencsére van egy családi barát, aki a mai napig segít mindenben, ha valami nehézségbe ütköztünk. 6 évvel ezelőtt 3 családdal kezdtünk, mára pedig már 70 családnál tartunk.

Tovább olvasom…

Bera Tamás – Kiskunmajsa

Füstölt hentesárú

Tovább olvasom…

Móczár Róbert – Kiskunmajsa

Móczár Róbert vállalkozása 2001-ben alakult. Első körben húsáru kis -és nagykereskedelemmel foglalkozott. Az évek során folyamatos fejlesztéssel jutott el a cég mostani állapotához. Először a mozgó árusítást vezette be a környező településeken, amit a későbbiekben kiterjesztett Bács-Kiskun megye több településére is.

Tovább olvasom…

Dragon Tibor – Kiskunmajsa

Tésztaüzemük 1994 ben alakult családi vállalkozásként Kiskunmajsán. A vevők hamar megkedvelték az általuk készített házias jellegű tésztákat. Terméklistájuk fokozatosan bővült az évek során, jelenleg közel 30 féle formátumú tésztával állnak vásárlóik rendelkezésére. 

Tovább olvasom…

Horváth Pál – Kiskunmajsa

Horváth Pál már lassan három évtizede méhészkedik, mára 100-150 kaptárral, egy kerekeken járó mézes házzal járja az erdőket és a mezőket. Tanítómesterétől úgy tanulta, hogy a méheket ha mézzel eteti cukor, sokkal egészségesebb lesznek. A mai napig ebben a szellemben tartja méheit.

Tovább olvasom…

Ritzelné Orbán Mária – Szank

2013. szeptemberében nyitott meg a látványüzem, amikor az Ízek Háza elkészült és átadásra került. A látvány-manufaktúrában, mely turisztikai szerepet is betölt a régi kiskunmajsai üzemnek a hagyományos technológiáját viszik tovább.

Tovább olvasom…

Süli Csontos Zoltán – Szank

Süli Csontos Zoltán célja, megismertetni a méhcsaládok által termelt folyékony aranyat a fogyasztókkal, ösztönözni az embereket arra, hogy a méz egészséges tulajdonságait hasznosítsák.

Tovább olvasom…

Horkai Zsolt – Bácsfeketehegy

A gyümölcstermesztésnek és feldolgozásnak már három generációs hagyománya van családunkban. A meggy szeretete apáról fiúra szállt, csakúgy, mint a pálinkafőzés tudománya. Elsősorban a helyi tájfajta Feketicsi meggyet termesztjük, amely nem igényel növényvédőszeres kezelést.

Tovább olvasom…

Vinum Lodi borászat és családi gazdaság – Bácsfeketehegy

Lódi  Miklós pincészete borok és pálinkák széles választékával  20 éve várja látogatóit. Lódi Gáspár családi gazdasága nem csak a gazdaság működésébe ad betekintést, hanem tartós hús-, zöldség- és gyümölcs készítményeket is kínál. 

Tovább olvasom…

Fekete Pincészet – Bácsfeketehegy

Családunk az 1785-ös Bácsfeketehegyre való áttelepülést követően hozta létre szőlőültetvényeit. Azóta is kisebb nagyobb mennyiségben, de meghatározó eleme családunknak a szőlő és a bor. Jelenleg 1 hektár szőlőterülettel rendelkezünk, amit kizárólagosan a családunk művel. 

Tovább olvasom…

Török Méhészet – Bácsfeketehegy

A Török Méhészet több, mint 50 év és harmadik generáció tapasztalatán alapuló családi vállalkozás, melyet az apáról fiúra szálló szakértelem és a méhek iránti szeretet éltet. 

Tovább olvasom…

Kórizs József – Bácsfeketehegy

2015 ben kezdtük el az őshonos állatok tartását! Farmunkon megtekinthető a szűrkemarha, vízibivaly, parlagiszamár, nóniusz ló és mangalica disznó! Téli programunk a hagyományos Kun disznóvágás, amin vendégeink kipróbálhatják a hagyományos ételek előállítását és elkészítését!

Tovább olvasom…