Rimóczi Hajnalka – Kiskunmajsa

Hajni 2002-ben kezdte el vállalkozását, miután  a Fóti Népművészeti Iskolát elvégezte. Laci 2004-ben csatlakozott be a vállakozásba. Tevékenységük szerint a  magyarság teljes viseletét autentikus adatközlők által kutatják és állítják elő.

Tovább olvasom…

Á. Fúrús András – Kiskunmajsa

Fúrús Kertészet: egynyári- és balkonvirágok

Tovább olvasom…

Tájház és Kenyérsütőház – Kiskunmajsa

A Tájház és Kenyérsütőház Kiskunmajsa egyik legrégebbi építészeti emléke, mely hűen tükrözi a Kiskunságra jellemző népi építészet vonásait. Az egykori funkciójára utal az elnevezése, hiszen mindig kenyérsütőházként üzemelt. 

Tovább olvasom…

Mártonné Paragi Julianna – Kömpöc

Márton Gyűjteményes Ház – autentikusan berendezett tájház jellegű parasztház és hagyományőrzés.

Tovább olvasom…

Tóth Virágkertészet – Csólyospálos

Egynyári növények szaporítóanyagának előállítása, és forgalmazása. Muskátlit, balkonnövényeket, virágvetőmagokat, és tálcás magvetéseket kínálnak.

Tovább olvasom…

Helytörténei Gyűjtemény – Csólyospálos

Csólyospáloson 2011-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség számára is elérhető Helytörténeti Gyűjtemény, mely régi emlékeket idéző dokumentumokon, fényképeken és használati tárgyakon keresztül mutatja be a település történetét.

Tovább olvasom…

Sárközi Ferenc Tájmúzeum és Kultúrotthon – Bácsfeketehegy

A Tájházat 2014-ben vette használatba a bácsfeketehegyi közösség, melynek felépítéséhez az anyagi hátteret a „Meggy és Méz” elnevezésű IPA pályázatnak köszönhetően sikerült biztosítani.

Tovább olvasom…

Tájház – Jászszentlászló

Jászszentlászlón, a Jókai Mór utcában található a falu egyik legrégebbi, eredeti stílusában fennmaradt épülete. A ház a századforduló idején, 1900 tájékán épült, amelynek építtetői Győrök Julianna és Tápai Ferenc voltak.

Tovább olvasom…

Kiskun Emlékhely – Szank

E történeti emlékpark a középkorban, a 13. század közepén Magyarországra költözött keleti eredetű népnek, a kunoknak állít emléket. A kunok a tatárjárás vérzivataros évei folyamán leltek itt új hazára, majd a hosszú évszázadok során, kulturális hagyatékuk egyes elemeit megőrizve, beolvadtak a magyarságba.

Tovább olvasom…