Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

Organizujemo biciklističku turu u okviru projekta “Bacroute” čiji je cilj stvaranje turističke rute koja prelazi granicu između Srbije i Mađarske, koja povezuje lokalne proizvođačke lokacije na održiv način u socijalnom i ekološkom kontekstu, sa lokalnim kulturnim nasleđem pod zajedničkim brendom. Cela dnevna gastro tura biciklima obuhvata nekoliko mesta u Bačkoj, Bács-Kiskun (Šank, Kiskunmajša, Kiskunhalas) i Vojvodina (Bácsfeketehegy), putem koji se delimično obilazi biciklom, a delimično autobusom. Nakon polaska iz Šanka, sledi vožnja od oko 30 kilometara kroz Kiskunság, prelazi se kroz vinariju Váradi u Kiskunmajši, pa do Kiskunhalasa, gde će učesnici preći na autobus i nastaviti do Kishegyesa u Vojvodini. Odavde do Bácsfeketehegya (oko 6 km) bicikli ponovo preuzimaju glavnu ulogu. Po dolasku u Bácsfeketehegy, organizatori će dočekati učesnike popodnevnim ručkom, gde će imati priliku da pred povratak kući pogledaju proizvode lokalnih proizvođača na sajmu “Meggy Napok”.

Učesnike će prevoziti autobusom između Kiskunhalasa-Topolye i Bácsfeketehegya-Šank, a njihove bicikle prevoziće dva kombija. Tokom ture, doručak će biti obezbeđen u Vinariji Váradi (uz degustacione zalogaje), dok će u kasnim popodnevnim satima biti obezbeđen ručak u Bácsfeketehegyu, inače će učesnici sami obezbediti svoj obrok tokom ture. Na biciklističkim deonicama (između Šanka i Kiskunhalasa, kao i između Topolye i Bácsfeketehegya), biciklistički vodiči će voditi grupu, dok prateće vozilo neće biti prisutno.

Ova tura je namenjena biciklistima starijim od 14 godina, koji redovno voze najmanje 40-50 kilometara i čije su bicikle u odgovarajućem stanju za saobraćaj (što uključuje prisustvo obaveznih elemenata). Tokom ture, nošenje biciklističke kacige je obavezno i svako učestvuje na sopstvenu odgovornost.

Distanca: 30+6 km (uspon: 0+20 metara)

Za prijavu kliknite na sledeći link i popunite registracioni formular: www.shorturl.at/tPSUZ

Za dodatne informacije o turi, možete kontaktirati organizatora Tamás Abelovszky-ja putem e-mail adrese: abelovszky.tamas@gmail.com