Események betöltése
Ez az esemény elmúlt.

Kerékpártúrát szervezünk a Bacroute projekt keretében amelynek célja egy olyan, a szerb és magyar határon átnyúló turisztikai útvonal létrehozása, amely a helyi termelői helyszíneket, társadalmi és környezeti szempontból fenntartható módon összeköti, a helyi kulturális örökség részeivel, egy közös márkanév alatt. Az egész napos bringás gasztrotúra Bács-Kiskun megyei (Szank, Kiskunmajsa, Kiskunhalas) és a vajdasági (Bácsfeketehegy) települések közül fűz fel néhányat egy részben kerékpárral, részben busszal bejárható útvonalon. A szanki indulást körülbelül 30 kilométer tekerés követi a Kiskunságban, a kiskunmajsai Váradi pincészet érintésével Kiskunhalasig, ahol a résztvevők buszra szállnak, és meg sem állnak a vajdasági Kishegyesig. Innen Bácsfeketehegyig (kb 6 km) ismét a kerékpároké a főszerep. Bácsfeketehegyre érkezve a szervezők egy délutáni ebéddel várják a résztvevőket, akiknek lesz lehetőségük hazaindulás előtt a helyi Meggy Napok vásári forgatagában is megszemlélni a helyi termelők portékáit.

A résztvevőket Kiskunhalas-Topolya, illetve Bácsfeketehegy-Szank között autóbusz, kerékpárjaikat két furgon szállítja. A túra során étkezés reggel a Váradi pincészetnél (kóstoló falatok), míg késő délután Bácsfeketehegyen biztosított, egyébként a túra során a résztvevők maguk gondoskodnak ellátásukról. A kerékpáros szakaszokon (Szank-Kiskunhalas, illetve Topolya-Bácsfeketehegy között) kerékpáros túravezetők vezetik a csapatot, kísérőautó nem lesz.

A túrára olyan, 14 évesnél idősebb bringások jelentkezését várjuk, akik rendszeresen tekernek legalább 40-50 kilométeres távokat, és kerékpárjuk megfelelő, a közúti közlekedésre megfelelő műszaki állapotban van (ide értve a kötelező felszerelések meglétét is). A túrán – melynek során a kerékpáros fejvédő viselése kötelező – mindenki saját felelősségére vesz részt.

Táv: 30+6 km (szint: 0+20 méter)

Jelentkezni a következő linkre kattintva, a regisztrációs ív kitöltésével lehet: www.shorturl.at/tPSUZ

A túráról további információk kérhetők Abelovszky Tamás szervezőnél: abelovszky.tamas@gmail.com