A Tájházat 2014-ben vette használatba a bácsfeketehegyi közösség, melynek felépítéséhez az anyagi hátteret a „Meggy és Méz” elnevezésű IPA pályázatnak köszönhetően sikerült biztosítani. Sárköz Ferenc tanár úr, a Tájmúzeum névadója, közel öt évtizeddel ezelőtt kezdte meg a bácsfeketehegyiek padlásain sorakozó, használaton kívül helyezett régi használati tárgyak tudatos néprajzi jellegű gyűjtését. Neki köszönhetően számos olyan tárgy maradt fenn az utókor számára, amellyel egyébként a mai fiatalság már máshol nem találkozhatna. Mindezeknek a Tájház ad otthont és az évek során ez a kiállítás folyamatosan bővült egy-egy újabb tárgyi emlékkel a régmúlt időkből.

A Bácsfeketehegyi Kultúrotthon a helyi kulturális élet központi színtere. Maga az épület 2008-ban lett felújítva, amelynek során a tetőtérben 7 vendégszoba is helyet kapott, a földszinten pedig kibővült a tér. A Kultúrotthon épületében a Bácsfeketehegy Magyar Művelődési és Helytörténeti Egyesület berkein belül, számos különböző szakcsoport működik, a gyermekek és felnőttek nagy örömére.

Ezeken kívül számos más esemény (gyermek táborok, találkozók, kiállítások, koncertek, versenyek és még sok más) gyűjti össze itt a helybéli lakosokat és látja vendégül más vajdasági és anyaországi településekről érkező barátainkat.